VP6-19.2.1.-19-2-21 Sellye Város közösségi szolgáltatásainak fejlesztése eszközbeszerzéssel

Sellye Város közösségi szolgáltatásainak fejlesztése valósult meg eszközbeszerzéssel

 

 

Sellye Város Önkormányzat a VP6-19.2.1.-19-2-21 kódszámú, 3339231190 projektazonosító számú, „Sellye Város közösségi szolgáltatásainak fejlesztése eszközbeszerzéssel” című pályázat keretében 14 813 630,- Ft támogatást nyert el kötelező és nem kötelező önkormányzati feladatellátásainak, közösségi szolgáltatásainak minőségének fejlesztésére. Ennek keretében parkgondozási feladatokhoz kapcsolódó eszközbeszerzés, az egészséges életmód ösztönzését elősegítő eszközbeszerzés, és a rendezvényeket és közösségi-szabadidős funkciók minőségét javító eszközbeszerzés valósul meg. A projekt 95 % támogatási intenzitással, 5 % önerővel nyerte el az önkormányzat, így mindösszesen bruttó 15 641 304,- Ft összegű a projekt összköltsége.

A pályázatban tervezett eszközbeszerzések megvalósultak, az eszközök már segítik a feladatok minőségileg magasabb szintű ellátását.

Az alábbi eszközök kerültek beszerzésre a pályázat keretében:

Egészséges életmód ösztönzését elősegítő eszközbeszerzése

 
 

Lépcsőzőgép

1

 

Futópad

2

 

Fekvenyomó pad

1

 

Univerzális pad + lábgép

1

 

Has,- és mélyhátgép

1

 

Versenyrúd

1

 

Összeszerelés, beüzemelés

1

 

4 személyes női öltözőszekrény

3

 

4 személyes férfi öltözőszekrény

2

 

Parkgondozási feladataihoz kapcsolódó eszközbeszerzés

 

Oldalkidobós Fűnyíró kistraktor (MTD Optima LG 200H)

1

 

Felszerelhető fűgyűjtő (MTD Optima LG 200H fűnyíró kistraktorhoz)

1

 

Gyephenger (MTD Optima LG 200H- fűnyíró kistraktorhoz)

1

 

Vontatott Lomgyűjtő seprű (MTD Optima LG 200H- fűnyíró kistraktorhoz)

1

 

Lombszívó/fúvó/aprító gép (önjáró)

1

 

Platóra szerelhető ipari lombszívó berendezés

1

 

Sthil HT 133 erős, profi Benzinmotoros magassági ágnyeső

1

 

 Stihl FS 410 C-EM Motoros Kasza/Szegélynyíró

2

 

nem önjáró, tologatós, benzinmotoros fűnyíró (nagyobb teljesítményű 3-5 LE, erős ház és kerekek a nagy igénybevétel miatt)

1

 

akkumulátoros sövényvágó (nagyobb teljesítményű, professzionális típusú)

1

 

Sellye Város rendezvényeinek és közösségi-szabadidős funkcióinak minőségét javító eszközbeszerzés

 

Mobil Ugrálóvár

1

 

 

Az önkormányzat a fejlesztés során megvalósított egy olyan eszközbeszerzést, amely az egészséges életmódra való ösztönzés elősegítését szolgálja. Ennek során edzőtermi sportoláshoz, mozgásformához kapcsolódó eszközök kerültek beszerzésre, amelyek segítségével önkormányzati szolgáltatás bővülését eredményezte, javítva ezzel a település lakossága számára elérhető mozgásos programokat.

 

Az önkormányzat továbbá egy olyan eszközbeszerzést is megvalósított, amely a település karbantartási eszközök állományát fejlesztette, bővítette. Ennek célja a településen megtalálható parki zöldterületek megfelelő minőségű kezelése, gondozása, ugyanis jelentős lakossági igénybevétel tapasztalható a parki zöldterületeken, és egyre több szabadidős rendezvény is megvalósul a parki zöldfelületeken, így ezt az alapvető önkormányzati szabadidős szolgáltatást hivatott az eszközbeszerzés megfelelő minőségben biztosítani. Ennek révén minőségileg jobb körülmények között eltöltött szabadidős tevékenységek valósulnak meg, a település lakossága számára egy élhetőbb, vonzóbb környezetet teremtenek, így elérve a projekt és a kapcsolódó pályázati felhívás célkitűzéseit is.

 

A park karbantartási eszközökhöz hasonlóan a szabadidős programok körülményeit hivatott javítani a beszerzésre került mobil ugráló vár is. Az önkormányzat a beszerzéssel számos szabadidős eseményét, rendezvényét, közösségi programjait színesíteni fogja a beszerzésre kerülő ugráló várral.

 

A pályázat kötelező tevékenységeként megvalósultak a nyilvánossági és tájékoztatási feladatok is. Ennek során beszerzésre és kihelyezésre kerül az előírt méretű és tartalmú projekttábla, továbbá folyamatos fotódokumentáció készül a projekt előrehaladásáról, megvalósulásáról.

A pályázat általános tevékenységeként biztosított volt folyamatosan a megfelelő színvonalú és minőségű projektmenedzsment szolgáltatás. Ezzel biztosított volt a projekt célkitűzéseinek, tartalmának hatékony, szabályos, szakszerű megvalósítása

 

A pályázat megvalósításával, a jelen eszközbeszerzéseknek köszönhetően általánosságban elmondható, hogy a vidéki térségnek számító településünkön az alapvető önkormányzati feladatellátásokhoz való minőségi hozzáférés javult, a településen zajló közösségi élet feltételeinek javulását segíti a projekt, a település élhetőbbé, vonzóbbá válhat, az önkormányzat és a civil szervetek együttműködése hatékonyabb lehet, és a belső erőforrások kihasználtsága javulhat. Mindezek révén is várható a településen meglévő közösségi élet során tapasztalható társadalmi aktivitás erősödése.

 

Képek a beszerzett eszközökről: